Nieuwsitem

Kort reces

Ik begin dit bericht met een uitspraak van Goethe: ‘Wat pal voor je neus ligt, is vaak het lastigst te zien’.

Daar hebben we allemaal wel eens mee te maken denk ik. Vooral in de wereld waarin wij door middel van de media en de technische hulpmiddelen als telefoon, tablet, internet etc. overstelpt worden met informatie.

Ik ben al heel lang bezig op het vakgebied arbeidsrecht. Laatst zei ik tijdens een bijeenkomst met advocaten uit verschillende vakgebieden “als ik nog eens geboren word, dan word ik weer arbeidsrecht advocaat”.

Waarom? Omdat ik geïnteresseerd ben in mensen en dat is waarom het in het arbeidsrecht draait.

Geen saaie contracten maken vanachter het bureau. Werken met mensen aan veranderingen, het oplossen van problemen en het met elkaar communiceren over het onderliggende gedrag van mensen op het moment dat zij iets als probleem ervaren.

Mensenwerk betekent dagelijks leren of nieuwe dingen ervaren. Voor mijzelf wordt het beeld steeds duidelijker dat ik mij meer en meer richt op een holistische benadering van het arbeidsrecht.

Wat ik daarmee bedoel?

De holistische aanpak in het arbeidsrecht is een wijze waarbij men zich niet alleen richt op het juridische pad, het conflict of de procedurele aanpak en wat rechters of juristen denken dat je zou moeten doen, maar waarbij je ook betrekt wat je voelt vanuit je ziel, je hart en je levenservaring.

In week 19 ben ik van 9 tot en met 12 mei a.s. met een kort reces met als doel weer eens lekker te kunnen bijtanken.

Het kantoor is gedurende die dagen gewoon telefonisch bereikbaar. In dringende gevallen is er via mijn secretaresse óf een collega advocaat bereikbaar óf neem ik zelf contact met u op.