Nieuwsitem

Laagste werkloosheid in 6 jaar!

Een recordaantal mensen heeft een baan. Vooral veel 45-plussers vonden in augustus werk. De werkloosheid is gedaald naar het laagste niveau in 6 jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het UWV.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: ‘Fantastisch voor alle mensen die aan de slag zijn gekomen en ook hoopvol voor alle mensen die op zoek zijn naar werk. Ik hoop dat hun zoektocht ook snel wordt beloond. De economie groeit flink, er zijn nu veel meer banen en ook veel vacatures. Het zou prachtig zijn als er de komende tijd nog veel meer mensen een goede baan vinden. En dan het liefst natuurlijk een vaste baan met veel zekerheid. Werken moet lonen.’

Voor het eerst hebben er nu meer dan 8,6 miljoen mensen betaald werk. Dat zijn er meer dan ooit tevoren. De afgelopen 3 maanden is het aantal mensen met een baan met gemiddeld 20.000 per maand gestegen. Vooral veel vrouwen zijn aan de slag gekomen. 2 van de 3 mensen die in de maanden juni, juli en augustus werk hebben gekregen, is vrouw.

Vooral 45-plussers vonden in augustus een baan; de afgelopen maand 12.000. Mede hierdoor daalde de werkloosheid in deze groep tot 4,1%. Dat is het laagste aantal in bijna 7 jaar.

De werkloosheid is in augustus gedaald van 436.000 naar 426.000. Het Centraal Plan Bureau verwacht in de Macro Economische Verkenning volgend jaar een daling naar gemiddeld 390.000 werklozen.

Het aantal uitkeringen blijft ook dalen, vooral in de bouw. Daar nam het aantal uitkeringen het afgelopen jaar met maar liefst 41,4% af. In de eerste 8 maanden van 2017 zijn 276.500 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt. Dat zijn er 17,3% minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zegt het UWV.

Nieuwsbericht SoZaWe | 21-09-2017