Nieuwsitem

Aanvraag definitieve uitkering NOW

Werkgevers die gebruik hebben gemaakt van één of meerdere NOW aanvraagperiodes, moeten zelf de definitieve berekening aanvragen.

Werkgevers kunnen hun definitieve berekening aanvragen sinds 7 oktober 2020 en de aanvraag moet ingediend zijn voor 31 oktober 2021. De definitieve berekening is nodig om te bepalen op welke definitieve tegemoetkoming werkgever recht heeft. Daarvoor wordt gekeken naar de daadwerkelijke loonsom en het daadwerkelijke omzetverlies.

Voor de noodsteun die werkgevers hebben ontvangen in de eerste steunperiode, kunnen werkgevers nog tot en met 31 oktober 2021 een definitieve berekening aanvragen.

Werkgevers die geen aanvraag doen voor de definitieve berekening lopen het risico dat ze straks in de problemen komen. Geen definitieve berekening betekent dat de tegemoetkoming op nul wordt vastgesteld en u dus het hele voorschot moet terugbetalen.

Via onderstaande link van het UWV krijgt u uitleg over hoe – aan de hand van uitlegvideo’s, stappenplannen en simulatietools – de aanvraag moet worden ingediend.

Bron: Definitieve berekening | UWV | Over UWV